Wat is het probleem met de melkveehouderij?

Door de jaren heen heeft de zuivelindustrie geprobeerd een positief imago naar de consument uit te stralen. In de Got Milk-advertenties uit de jaren negentig werd iedereen gezien met een snor. In de afgelopen jaren is de industrie in alle uithoeken van sociale media terechtgekomen via partnerschappen met influencers in hun onmiskenbare zuivelcampagne. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn melkveehouderijen schadelijk voor het milieu en vormen ze een bedreiging voor het dierenwelzijn.

Wat is melkveehouderij?

Melkveehouderij houdt in het grootbrengen van melkkoeien en het verzamelen van hun melk na de geboorte. Hoewel koeien het meest voorkomende melkdier zijn, worden andere dieren gebruikt om melk te produceren. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties stelt dat runderen 81% van de melk hebben, terwijl buffels 15% maken, geiten 21%, schapen 11% en kamelen 0,5%.

Hoe heet melkveehouderij anders dan de naam?

De melk van moederdieren kan worden gebotteld en verkocht aan consumenten of worden gebruikt om andere voedingsmiddelen zoals kaas en yoghurt te maken.

Melk landbouw

Het belangrijkste dier dat wordt grootgebracht voor de melkproductie is de koe. Veel andere dieren kunnen worden gemolken. India is ‘s werelds grootste producent van zuivelproducten en de melkveestapel bestaat bijna volledig uit buffels.

Zuivel Landbouw

U kunt de melk van melkveebedrijven op veel manieren gebruiken, waaronder het maken van kazen, yoghurt en chocolaatjes.

Is de melkveehouderij intensief of extensief?

In de geïndustrialiseerde melkveehouderij worden intensieve methoden gebruikt. Dit is de meest populaire manier om melkkoeien over de hele wereld te fokken. Intensieve landbouw is een manier om de productiviteit van de boerderij te verhogen en niet om deze simpelweg uit te breiden over een groter gebied. Een voorbeeld van intensieve veehouderij in de melkveehouderij is het gebruik van antibiotica voor ziektepreventie en behandeling van zieke dieren. Vanwege het uitgebreide gebruik van pesticiden, kunstmest en andere chemicaliën om het meeste voer te verbouwen dat in de intensieve landbouw wordt gebruikt, kunnen melkkoeien ook het voedsel eten dat ze hebben verbouwd.

Hoe ziet de melkveehouderij eruit?

Zuivelwetenschap is een hele academische discipline die gericht is op het verbeteren van de efficiëntie van de zuivelindustrie. Graadprogramma’s zijn beschikbaar aan universiteiten in de VS en internationaal.

Melkveehouderijtechnieken

Het idyllische beeld van een melkveehouder die een stukje stro in zijn mond houdt en melk uit de uier van een koe zuigt in een metalen emmer, is in de loop van de tijd veranderd. De technieken van vandaag vergen aanzienlijke investeringen en maken gebruik van geavanceerde technologie.

Pijpleiding melken

Een melkleiding is een veelvoorkomend kenmerk in middelgrote melkveebedrijven. Het bestaat uit componenten die aan de spenen van koeien worden bevestigd en een pijpleiding die melk rechtstreeks naar een gekoelde opslagcontainer levert.

Melkstallen

De melkstal is een melkveebedrijf waar koeien worden gemolken. Hoewel er veel melkstallen zijn, blijven de meeste melkvee in ligboxen. Hierdoor kunnen ze tijdens het melken van de ene koe naar de andere gaan.

Automatische start van de melker

Het kan moeilijk zijn om te weten wanneer je moet stoppen met het melken van een koe. Automatische afnames detecteren wanneer de melkstroom afneemt en koppelen de koe los.

Volledig geautomatiseerd gerobotiseerd melken

Koeien kunnen de melkruimte in als ze klaar zijn om te melken. Om te voorkomen dat ze te vroeg naar binnen gaan, krijgen ze lekkernijen en een halsband die hun laatste melkbeurt registreert om ze aan te moedigen de melkstal binnen te gaan.

Waarom is de melkveehouderij negatief?

Hoewel zuivelproducten over de hele wereld vaak op tafels te vinden zijn, worden de negatieve gevolgen van de melkveehouderij vaak over het hoofd gezien. De gevolgen voor zowel onze koeien als voor ons zijn ernstig.

Huisvestingssystemen voor lacterende koeien

Schuren worden gebruikt om koeien te huisvesten die melk geven of melk produceren. Er zijn veel soorten woningen. Sommige koeien zijn gehuisvest in kleine ruimtes, vastgebonden om hun nek, in bindboxen. Anderen worden gratis in kraampjes gehouden, waardoor ze vrij van stand naar kraam kunnen gaan en gemakkelijker met elkaar kunnen communiceren.

Baby Koeien

Mannetjeskalveren kunnen geen melk produceren, dus vervangen vrouwtjeskalveren vaak hun moeder. Hun meest voorkomende resultaat is om als kalfsvlees te worden geslacht. Dit is meestal na een kort leven waarin hun voedingsbehoeften opzettelijk zijn verwaarloosd en hun bewegingen zijn beperkt om ervoor te zorgen dat ze meer wenselijke eigenschappen in hun vlees produceren.

Reproductief beheer

De manipulatie van de oestruscycli is een gangbare praktijk in de zuivelindustrie. Hierdoor kan tegelijkertijd een kudde berig worden, zodat boeren hun kuddes kunnen synchroniseren.

Uitstoot van broeikasgassen

Zuivelmelk heeft een hogere uitstoot van broeikasgassen dan andere opties. De melk van koeien stoot 3,15 kilogram CO2-equivalente gassen per liter uit. Rijstmelk is echter het ergste.

Lactatie Management

In de zuivelindustrie produceren de moederkoeien tien van de twaalf maanden melk. Dit is tijdens hun productieve jaren. De twee resterende maanden van het jaar kunnen als droog worden beschouwd. Het droogproces is zeer 82 lbs mest geproduceerd door een gemiddelde melkkoe per dag. Vermenigvuldig dit met de 1.300 gemiddelde boerderijen ter grootte van een koe in de Verenigde Staten, en je zult zien dat meer dan 100.000 pond mest wordt dagelijks geproduceerd. De voedingsstoffen van de mest kunnen de grond en grassen oververzadigen en leiden tot afvoer naar waterwegen en lekkage naar het grondwater.

Gebruik hormonen

In de VS is het gebruikelijk om melkkoeien boviene somatotropine (bST) te geven om de melkproductie te verhogen gedurende 8 van de 10 maanden dat ze borstvoeding geven. Het is mogelijk om het hormoonmedicijn zonder recept te kopen. Dit betekent dat een dierenarts geen toezicht hoeft te houden op het gebruik ervan.

Dierenwelzijn

Hoewel dierenwelzijnsexperts beweren dat er veel manieren zijn om het welzijn van koeien op melkveehouderijen te verbeteren, zoals het gebruik van pijnbestrijding bij medische procedures zoals castratie of onthoornen om de ernst van de symptomen te verminderen, is de waarheid in de melkveehouderij dat koeien voortdurend worden geïmmuniseerd om de melkproductie te verhogen. productie en kort na de geboorte van hun baby’s gescheiden.

Waar is de melkveehouderij het meest?

Over de hele wereld wordt melkveehouderij beoefend. In de meeste landen van het Zuiden wordt melkveehouderij beoefend. Huishoudens gebruiken echter dieren die zijn grootgebracht voor de melkproductie om hun dieet aan te vullen en de kost te verdienen door melk aan hun buren te verkopen.

Welke landen staan bekend om de melkveehouderij?

Hoewel ze niet de grootste producenten van zuivelproducten zijn, staan Frankrijk, Zwitserland en Italië bekend om hun kaas. India heeft de hoogste zuivelproductie, gevolgd door de Verenigde Staten. India produceert echter de helft van zijn zuivelproducten van buffels, niet van koeien.

Hoeveel melkveebedrijven zijn er in de VS?

De Verenigde Staten telde in 2017 iets meer dan 500.000 melkveebedrijven. Hoewel de melkproductie toeneemt, is het aantal Amerikaanse melkveebedrijven de afgelopen decennia afgenomen. De gemiddelde grootte van een melkveehouder is aanzienlijk toegenomen van 80 koeien in 1987 tot 1.300 koeien in 2017.

Feiten en statistieken over de melkveehouderij

Hoe winstgevend is de melkveehouderij?

Het is moeilijk te voorspellen welke prijs boeren voor hun melk zullen krijgen. Veel factoren bepalen de marktprijs van melk. Denk hierbij aan richtlijnen van de overheid, beoogd gebruik, vraag en aanbod en andere factoren. Zelfs de grootste melkproducenten vragen faillissement aan omdat de melkprijs en de trend naar plantaardige melkalternatieven moeilijk te voorspellen zijn.
Als gevolg hiervan hebben kleinere zuivelbedrijven te maken met nog lagere winstmarges, omdat ze niet de productieschaal kunnen bereiken die grotere bedrijven in staat stelt om enorme hoeveelheden melk te produceren tegen een betaalbare prijs per gallon.

Melkveehouderij in de 19e eeuw

In de 19e eeuw werden voor het eerst zuivelspecifieke runderrassen gecreëerd. De melkveehouderij op grotere schaal ontstond toen gezinnen verhuisden van het platteland, waar koeien voornamelijk voor hun naaste familie werden grootgebracht, naar stedelijke gebieden. Ondanks dat het kleinere boerderijen zijn dan tegenwoordig, stelde technologie zoals pasteurisatie en tuberculinetesten van koeien en melkmachines boeren in staat meer vee te fokken en te voorzien in de vraag naar melk uit steden.

De toekomst van de melkveehouderij

Volgens de USDA verwacht de USDA dat de melkproductie tot 2031 zal blijven stijgen door zowel een toename van de melkproductie als een toename van het aantal koeien. De USDA projecteert een toename van de melkproductie tot 26.330 pond per koe per jaar, waardoor melkkoeien worden aangemoedigd om zoveel mogelijk melk te produceren. De USDA voorspelt dat de vraag naar melk van andere zuivelproducten zal toenemen, ondanks de groeiende belangstelling voor plantaardige melk.

Wat je kunt doen

Hen helpen meer over koeien te leren, is het beste wat je kunt doen. 54% van de Amerikaanse jongeren heeft er nog nooit een gezien. U kunt een bezoek aan een boerderijopvang regelen of de informatie in dit artikel delen door beleefd te reageren op berichten met onmiskenbaar zuivel. Onze Take Action-gids helpt u de zuivel- en vleesconsumptie te verminderen.