Bitcoin Exchange, Waar Kun Je Allemaal Op Letten Als Je Gaat Handelen

Wanneer je pas begint met cryptocurrency dan kom je vroeg of laat in aanmerking met de term crypto exchange. Crypto exchanges is niks anders dan het ruilen van verschillende digitale munten. Een exchange kun je zien als een groot warenhuis, waar verschillende virtuele munten verkrijgbaar zijn. Je gaat niet langs bij verschillende winkels om het aanbod van cryptocurrencies te bekijken, maar kun je bij een exchange gelijk terecht voor veel verschillende soorten cryptocurrency. Dit maakt de exchange een handelsplatform voor cryptocurrency. Je kunt bij een exchange dus niet alleen terecht voor bitcoins, maar ook voor verschillende altcoins. Via de exchange kun je cryptocurrency kopen en verhandelen.

Je Moet Wel Een Verplichte Verificatie Afgeven

Houdt er echter wel rekening mee dat bij veel exchanges een verificatie verplicht is, je geeft dus onder andere door je naam, geboortedatum en adres. Inmiddels bestaan er al verschillende exchanges. Bij sommige kun je enkel terecht voor de handel in bitcoins, terwijl andere platformen juist zeer veel verschillende cryptocurrencies aanbieden. Belangrijk is  om je aangeschafte digitale valuta niet op een website te bewaren, maar gewoon offline via bijvoorbeeld een hardware wallet. Er bestaan vele exchanges in de cryptocurrency-wereld. Om te kijken welke digitale munt op welk handelsplatform verkrijgbaar is kun je kijken op een lijst met verschillende digitale munten. Bitcoins en andere cryptocurrencies kunnen binnen korte tijd enorm snel van waarde veranderen.

Wat Is Een Cryptocurrency Exchange?

Bitcoin en andere crypto’s zijn van persoon tot persoon te verhandelen. Er is dus geen tussenkomst van een derde partij. Om crypto’s te kopen of verkopen kun je gebruik maken van een cryptocurrency exchange. Bij de meeste exchanges kan je namelijk een breed scala aan crypto’s verhandelen met andere gebruikers. Je kunt op die manier eenvoudig bitcoin verkopen. Op zo’n exchange kun je zowel kopen als verkopen. Wil je crypto’s verhandelen op een exchange? Dan bewaar je deze op de exchange zelf. Wil je handelen op een exchange? Dan maak je de coins waarmee je wilt handelen over naar de portemonee van de betreffende exchange. Ook kun je ervoor kiezen om coins van de exchange te verplaatsen naar je hardware wallet. Dat is namelijk een stuk veiliger en je hebt ze zelf in beheer.