Zuiveltips: hoe kweek je je zuivel?

Lopen uw inspanningen om uw zuivel te laten groeien niet uit? Door het toenemende bewustzijn krijgen veel boeren meer belangstelling voor de melkveehouderij. Veel van deze boeren nemen het eigendom over van hun grootouders of ouders. Ongeacht uw achtergrond of ervaring, er moet met veel factoren rekening worden gehouden om het zuivelbedrijf succesvol te maken.

Plan een winstgevende zuivelonderneming.

De melkveehouderij kan lucratief zijn als de eigenaar weet wat hij doet en hoe hij voor zijn vee moet zorgen. De melkveehouderij vereist voldoende middelen, kapitaal en voldoende land om het gewenste aantal dieren te houden. Je moet ook voer van goede kwaliteit, grassen en peulvruchten verbouwen om de koeien van voldoende voedsel te voorzien. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat u voldoende voer heeft voor de koeien tijdens het droge seizoen en de winter.

Het budget is ook essentieel bij het plannen en winstgevend laten groeien van uw zuivelbedrijf. Elke koe moet worden voorzien van de nodige voedingsstoffen en vitamines. Een Fatomatic, een vetmeetmachine, zou voor iedere melkveehouder beschikbaar moeten zijn. Met deze machine kunnen boeren de hoeveelheid vet in melk meten. Is deze lager dan gewenst, dan is de koe ondervoed. Hierdoor kunnen boeren het dieet van hun vee verhogen om de melkkwaliteit te verbeteren.

Voordat u een melkveebedrijf start, moet u de vaardigheden hebben om melkkoeien te beheren, ongeacht hun aantal. Werken met bekwame melkveehouders en veevoorlichters kan u helpen kennis op te doen. Dit helpt u kostbare fouten en verliezen te voorkomen en uw melkveehouderij winstgevend te maken.

Bereken uw winstgevendheid als u een succesvol melkveebedrijf heeft.

Een liter melk wordt in de meeste steden meestal verkocht voor Rs.40. Als je zes melkkoeien hebt die ongeveer 25 liter per dag produceren, hoe kom je dan aan 150 liter per dag? Dit geeft u een bruto inkomen van Rs.6000/dag en Rs. In 30 dagen kunt u 180.000 verdienen. U kunt nog steeds een winst maken van Rs. als u de kosten aftrekt, zoals voer, supplementen en medicijnen, arbeid en andere uitgaven. 125000 per maand. Dit is een uitstekend inkomen dat u kunt verdienen met een melkveebedrijf.

Jongeren werken hard om hun opleiding af te maken en kunnen een aanzienlijk inkomen verdienen door vee te houden. Dit zal de verwaarloosde Indiase landbouwsector een boost geven. De jonge mensen van India zullen in de toekomst het verschil maken. Ze zullen ook helpen om de landbouwsector in India te laten groeien.

Tips voor beginners over het kweken van zuivel – How to Grow Dairy

Weersveranderingen: Koeien worden ook beïnvloed door weersveranderingen. Veranderingen in weersomstandigheden kunnen hun voedselbehoeften en andere benodigdheden beïnvloeden. Het maakt niet uit wat de weersomstandigheden zijn. Het is essentieel om uw melkkoeien gezond en warm te houden. Het is essentieel om ze droog en schoon te houden. Dit is een belangrijke overweging. De volgende tips helpen u om uw zuivelbedrijf naar een hoger niveau te tillen.

1. Dieetwensen

Hoewel koeien meestal gras eten, kunnen ze ook kunstmatige supplementen krijgen om voedzame melk te maken. Hoewel koeien op gras kunnen overleven, is de beschikbare hoeveelheid landbouwproducten de afgelopen jaren afgenomen. Velen zijn nu afhankelijk van kunstmatig vervaardigde supplementen om aan extra voedsel te komen.
Om gezond te zijn, hebben koeien veel verschillende voedingscomponenten nodig. Melkkoeien die meer melk produceren, moeten meer eiwitten consumeren, zoals luzerne en prairie met gemengde gras-peulvruchten. Ze hebben ook zout en mineralen nodig. Om de melkveehouderij te laten groeien, is het essentieel om ze gezond en energiek te houden. Hier zijn enkele opties voor het voeren van koeien:
Hooi is de beste keuze voor mensen die hulp nodig hebben om luzerne te betalen, wat erg duur is. Haverhooi en tarwehooi kunnen betaalbaar zijn en zijn uitstekende opties om aan de extra behoeften van koeien te voldoen.

Kuilvoer is een optie die veel boeren gebruiken om hun koeien te voeren. Kuilvoer is een hoogwaardig voer voor koeien. Er zijn veel opties, waaronder silo’s en voordroogkuil.
Granen: Granen voorzien in de voedingsbehoeften van koeien. Granen zijn energierijk en hebben een hoge voedingswaarde. Ook al eten koeien granen in de natuur of op landbouwgrond, ze moeten er genoeg van hebben. Boeren moeten ervoor zorgen dat er extra granen beschikbaar zijn om aan deze behoefte te voldoen.

2. Gezondheid en hygiëne van runderen

Zeker in de winter is het cruciaal om aandacht te besteden aan de gezondheid van uw koeien. Ze zijn vatbaarder voor ziekten tijdens het winterseizoen. De koeien moeten op een gezond gewicht worden gehouden. Om de twee maanden wordt aanbevolen om de koeien te keuren. Goed voeren is een uitstekende manier om hun lichaamsvetgehalte onder controle te houden.

3. Ochtendlift

Koeien moeten voldoende bewegen om gezond te blijven en de melkproductie te verhogen. Geef de koeien ‘s ochtends wat aanmoediging en warm hooi. Geef ze ‘s ochtends voldoende voedsel, inclusief alle gezonde voedingsmiddelen. Ze worden zwakker als ze de hele dag in opvangcentra blijven. In plaats daarvan is het het beste om ze minstens twee keer per dag in beweging te houden in de open velden. Hierdoor krijgt het vee frisse lucht en kunnen ze vrij bewegen.

4. Goede beschutting

In de melkveehouderij is het gebruikelijk om mensen een stal te laten bouwen of af te sluiten en veel koeien op één plek te houden. Ook voor de melkveehouderij is een goede beschutting cruciaal. U moet ervoor zorgen dat de overkapping die u bouwt geschikt is voor zowel zomerse als winterse weersomstandigheden. Om koeien zich comfortabel te laten voelen, houdt u ze droog en warm. Drachtige koeien moeten beschutting hebben met voer en water.

5. Bescherm de spenen van de koe

Dit is cruciaal. Ze moeten droog zijn bij het verlaten van de melkstal of de voerruimte. Spenen die niet goed worden schoongemaakt, kunnen infecties en jeuk verspreiden. Het is noodzakelijk om een lang en gezond leven van uw boerderijdier te garanderen. Ook hebben melkveebedrijven en coöperatieve vennootschappen melkanalysatoren die kunnen helpen bij het bepalen van de kwaliteit van de melk.
Conclusie:

Dit zijn slechts enkele tips en trucs die u zullen helpen uw zuivelindustrie te laten groeien. Het is essentieel om een businessplan te maken. Gebruik geschikte marketingstrategieën om de melk die u produceert te verkopen. Huur mensen in die zowel toegewijd als ervaren zijn. Het is het beste om bulkvoeders tegen de laagste prijzen te kopen, maar zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Het zou het beste zijn als u ook onnodige kosten bespaart bij het laten groeien van een melkveebedrijf.